Category Archives: Dapur Che’Nor Berasap

Memaparkan pelbagai menu yang dimasak sendiri oleh pengasas Sambal Garing Che’Nor, Aida Aznita atau lebih gemar membahasakan dirinya Che’Nor.

Istimewanya ialah resipi yang ditunjukkan adalah untuk 30-40 orang makan. Jadi, berbeza dengan resipi lain di luar sana yang lebih memfokuskan antara 7-8 orang makan sahaja.

Untuk melihat versi FB Live, anda boleh layari Facebook Sambal Garing Che’Nor dan boleh mendengar celoteh Che’Nor

DCNR – EPI.8 – KERABU AYAM GORENG & PATIN TEMPOYAK

  Nak menu yang masam-masam manis? Nak menu ikan sungai Pahang yang terkenal tu? Boleh, semuanya boleh dengan air tangan Chenor . . . Lebih best, Chenor siap tunjuk lagi cara mudah nak membuat kedua-dua menu ni dengan langkah demi langkahnya sekali. Ibarat anda berguru dengan Chenor, siap dengan tip di dapur lagi. . . […]

DCNR-epi.7 – LALA MENTEGA & RENDANG HATI

BERHUJUNG MINGGU DENGAN SENANG ‘LALA’ ‘HATI’   Selamat tengahari semua ‘follower’ Sambal Garing Che’Nor Official. Apa khabar hari ni? Ada perancangan nak keluar ke santai di rumah sahaja? . . Jika merancang untuk memasak sendiri, ni kami nak cadangkan 2 menu yang memang memerlukan banyak bahan tapi tidak renyah pun. Maksudnya menu ini tak seringkas menu […]

DCNR-EPI.6 – MEE BANDUNG & SAMBAL UDANG PETAI

 MASAK SENDIRI LAGI SEDAP DAN BAGUS     Hujung minggu ni rasanya ramai suri bekerja teringin nak memasak sendiri menu istimewa kan? Sementara suri yang memang dah di rumah pula boleh cuba juga menu mudah ini. Kalau belum tahu menu apa yang nak dimasak, Chenor akan tunjukkan cara mudah untuk menyiapkan 2 menu yang Sedap DiMulut, […]

DCNR – epi.5 – TAUHU TEPUNG & TOMYAM PUTIH

       Jika semalam kita dihidangkan dengan menu ‘Thai Green Curry’, hari ini ada menu ala Thai juga dan menjadi ‘favourite’ ramai orang Malaysia iaitu tomyam putih. Tetapi, sebelum itu kita saksikan demo memasak Tauhu Tepung terlebih dahulu. . . Kedua-dua menu ni sangat sesuai diganding bersama tau. Jimat pun jimat sangat sebab kalau […]

Responsive WordPress Theme Freetheme wordpress magazine responsive freetheme wordpress news responsive freeWORDPRESS PLUGIN PREMIUM FREEDownload theme freeDownload html5 theme free - HTML templates Free Top 100+ Premium WordPress Themes for 2017 Null24Món ngon chữa bệnhCây thuốc chữa bệnhNấm đông trùng hạ thảo